top of page

Over mij

Ik ben Irene, geboren in 1979, moeder van 2 kinderen en getrouwd met Jouri.

Geboren en getogen in de Randstad en sinds 2019 woonachtig in Velddriel, in

het Zuidelijkste puntje van Gelderland. Samen met mijn pony’s begeleid ik

mensen bij loopbaan – en persoonlijke ontwikkelvraagstukken.

Voorwaarts vanuit verbinding

Ik ben een verbinder, heb een groot aanvoelend vermogen en kan daarnaast

scherp analyseren en direct zijn in wat ik voel en zie. Ik heb een oprechte

interesse in mensen en in wat mensen beweegt en help je graag verder vooruit. Samen ontdekken wij jouw ware potentieel want uiteindelijk is alles wat je nodig hebt, al bij jou aanwezig.

Paarden als rode draad door mijn leven

Al van jongs af aan hebben paarden een magische aantrekkingskracht op mij. Mijn moeder vertelde "dat ze bij elkaar paard moest stoppen, wat we tegen kwamen". Paarden hebben mij in mijn hele jeugd en volwassen leven begeleid en doen dat nog steeds. Op de momenten dat het moeilijk was, waren ze daar, met hun zachtheid en grote wijsheid maar ook mijn mooiste jeugdherinneringen zijn op en met de paarden.

 

Van studie tot coach met paarden

In 2000 heb ik mijn Heao-opleiding afgerond. Na een korte periode werkzaam te zijn geweest in het marketingcommunicatie vak, kwam ik er als jonge vrouw van 21 jaar al achter dat mijn hart lag bij “mensen verder helpen”. Zo ben ik mijn carrière gestart in de uitzendbranche, waar ik mensen kon helpen met een stap in hun loopbaan. Ik heb mijn carrière vervolggegeven bij de Rabobank. In 11 jaar tijd heb ik hier alle facetten van het werkende leven van mensen mogen begeleiden; als recruiter, leidinggevende, (talentontwikkel)coach voor professionals en heb ik mensen begeleid in outplacement trajecten. In al deze rollen stond de ontwikkeling, het werk- en levensgeluk en de passie van mensen centraal. Inmiddels ben ik al weer een aantal jaar werkzaam in het HR-vak.

 

Je hart volgen

Eind 2018 besloten mijn man en ik ons hart te volgen. Onze wens naar meer rust en ruimte, voor onszelf en het gezin bleef trekken. Zo kregen wij in 2019 de sleutel van ons huis in Velddriel. Een hele, spannende stap om familie en vrienden en alles wat bekend was achter te laten, voor een avontuur voor onszelf en kinderen (toen 4 en 6 jaar oud). In onze zoektocht naar een geschikt huis werd voor mij steeds duidelijker dat er dan de mogelijkheid moest zijn voor het houden van pony’s aan huis. Deze droom werd werkelijkheid in augustus 2019. Lente was mijn eerste, eigen pony en mijn grote liefde op ponygebied. Zij en haar maatje Bob maakten onze droom compleet.

Coachen met paarden

Ondanks dat ik mijn hele leven had doorgebracht tussen de paarden, had ik nog nooit de zorg voor een eigen paard gehad. Nu ik ze aan huis had en dagelijks met hen in contact stond, groeide ook mijn verlangen om hen beter te begrijpen en zo beter in hun behoefte te voorzien. In mijn zoektocht naar meer kennis over het natuurlijke gedrag van paarden en hun relatie met mensen, vielen voor mij de kwartjes op zijn plek. Mijn droom kreeg opeens vorm, ik wil graag mensen verder helpen met inzet van mijn pony's. 

Opleiding tot coach met paard

Na een intensieve opleiding heb ik in maart 2021 mijn diploma gehaald bij Open2Contact en mag ik mijzelf officieel coach met inzet van paarden noemen. Open2Contact werkt met een wettenschappelijk onderbouwde coachmethode (Motiverende Gespreksvoering) een methode die heel mooi combineert met wat de paarden ons teruggeven. Deze opleiding, als aanvulling op mijn (werk)ervaring, eerder gevolgde opleidingen en trainingen, geven mij een goede basis als coach. Als coach ben ik aangesloten bij het kwaliteitskeurmerk van Verenging Paarden Coaching Nederland (V-PCN), naast coach ben ik ook vertrouwenspersoon voor de V-PCN

Als je meer wilt lezen over mijn werkende leven, verwijs ik je graag naar mijn LinkedInprofiel.

Lente Coaching_6725.jpg

"als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg"

Paardebloemzaden

De naam "Lente coaching"

De naam “Lente coaching” is afgeleid van de naam van mijn eerste, eigen pony; Lente. Daarnaast vind ik de lente een heerlijk seizoen en een prachtige metafoor voor een nieuw begin, een tijd van groeien en bloeien. En het mooie aan de lente is, het komt ieder jaar weer terug; met andere woorden er is altijd een goed moment om aandacht aan jezelf en je wensen tot groeien en bloeien te besteden.

Ons team

bottom of page